Skip to main content

Volim svog psa i to svakodnevno pokazujem! A vi?

 Da li provodite kvalitetno vreme sa svojim ljubimcima?

Paw traveller 
U idealnom svetu proveli biste ceo dan sa svojim voljenim ljubimcem svaki dan u nedelji. Nažalost, život nije uvek idealan.

Posao, porodica i druge obaveze stalno zahtevaju vaše vreme zbog čega se ljudi sa kućnim ljubimcima osećaju krivim zbog svojih prezauzetih rasporeda. Nemojte se tako osećeti već nadoknadite svoj užurbani raspored tako što ćete vreme koje imate sa svojim najboljim krznenim prijateljem provesti kvalitetno.

Čivave Sokrat i Izolda savetuju 

Mi smo psi pa je logično da smo eksperti za ovu temu! Pitate se kako da poboljšate vreme koje provodite sa svojim ljubimcem?

Pretpostavljamo da svi vi koji delite vaše živote sa krznenim prijateljima volite svoje drugare do meseca i nazad, ali današnji užurbani način života čini da ne možete uvek da provodite sa njima onoliko vremena koliko biste želeli.

Zato, ako vam je vreme koje možete da provedete sa nama ograničeno, nemojte provoditi te trenutke dozvoljavajući da vas ometaju i druge stvari.

Kada odvojite vreme za igru budite potpuno prisutni i učestvujte 100 posto!

Ne pričajte telefonom i ne gledajte TV dok se igrate sa svojim psom! I ne šaljite poruke i ne trenirajte svoju mačku u isto vreme...

Uspostavite vezu sa nama na način koji mi možemo da razumemo i učinite je čvršćom!

Kada ste 100 posto fokusirani na nas mi to možemo osetiti, i znaćemo da vam je stalo i koliko smo vam važni čak i kada ste odsutni!

Vreme leti, zato volite svog krznenog drugara u svakom trenutku!

Paw traveller 
Možda vam se čini da je vaš ljubimac juče bio samo štene ili mače. Ali verujte, uskoro će oni biti stariji jer vreme zaista leti.

Ovo čini svaki trenutak sa vašim ljubimcem dragocenim, što znači da jednostavno nema vremena za ljutnju. Vaš ljubimac brzo oprašta, a trebali biste i vi! Uvek se pomirite sa svojim ljubimcem ubrzo nakon što ga ispravite u tome u čemu je pogrešio. Ne budite nepokolebljivi, čak i ako je vaš ljubimac bio nevaljao, on će biti nestrpljiv da vam se iskupi maženjem i nežnošću zbog čega ćete se oboje osećati bolje.

Pročitajte i ostale postove iz kategorije " Pseće priče".

Zapratite Paw traveller i na Instagramu.


Comments

Popular posts from this blog

Ukusi sa putovanja- Barske štufade, zalogaji za pamćenje

Barske štufade- Spičanski specialitet koji pomera granice Gornji Sustaš-Paw traveller Imali smo privilegiju da prilikom posete Gornjem Sustašu, malom mestu poviše Bara, isprobamo fenomenalne barske štufade, tradicionalni specialitet Spičanskog kraja koji je po receptu svoje svekrve za krsnu slavu pripremila gospodja Zorica Vulezić i počastila nas.   Zorica i njen suprug Slavko bili su naši preljubazni domaćini u  Holiday Home Vulezić  u kome smo proveli sedam dana, i koji su nam na mnogo načina ulepšali boravak. Barske štufade- Paw traveller Iako se može napisati novela o ljubaznosti porodice Vulezić, ipak se vraćamo temi ukusi sa putovanja i fantastičnim štufadama! Barske štufade su jelo koje pomera granice u pripremi junećeg mesa iako se prave od sasvim jednostavnih sastojaka: junećeg mesa, kurkume, vegete, ruzmarina, bibera... začine svakako možete prilagoditi svom ukusu. Bez mnogo filozofije ali sa puno strpljenja i ljubavi prema hrani možete i sami pripremiti ovo jelo koje je a

FRAGOSIKA- neobična bodljikava poslastica

Fragosika, kaktus ili voće? Voće na kaktusu! Fragosika U marketima u inostranstvu a odskora i kod nas se može kupiti fragosika, vrsta kaktusa poreklom iz Meksika ali široko rasprostranjena i po Mediteranu. Ne znam da li je ova neobična voćka najpopularniji letnji plod u nekim zemljama, ali obzirom na njene blagodeti trebali biste je bar probati jer  leči dijabetes, snižava holesterol, a pored ovoga je i odličan izvor kalcijuma, kalijuma, vitamina C i magnezijuma. Prvi put sam je probala kada sam bila dete, a jedna od mojih omiljenih tetaka- Olga, mi je narodskim jezikom rekla da se zove "svekrvin jezik"... E sad, da li je moja tetka imala neku zlu karakondžulu od svekrve sa opako bodljikavim jezikom pa je ovoj neobičnoj biljci samostalno i maštovito dala to ime ili se to u narodu u odredjenim delovima Crne Gore zaista tako zove, ne bih znala pouzdano da kažem. Paw traveller Bilo kako bilo nakon više od tri decenije nabasala sam na fragosiku u jednom lokalnom marketu na Lefka

Prag- šta videti i obići za jedan dan?

Prag- Paw traveller Prag- prelep, bajkovit, sa veličanstvenom arhitekturom, fenomenalnim skulpturama, kaldrmom, neverovatnim kulama, crkvenim zidinama… sve ovo zajedno čini da ovaj raskošni grad nikoga ne ostavi ravnodušnim. Jedini negativan utisak koji smo poneli iz Praga su menjačnice, i baš zato što je jedini od njega i počinjemo ovaj post. Prvo što ce vam zatrebati kada stignete u Prag je upravo menjačnica, a ako ste mislili da ćete novac ovde promeniti kao bilo gde u svetu, grdno se varate! Mi smo se opekli odmah po dolasku u Prag razmenivši sto eura za koje smo dobili dvadesetak eura manje nego što je trebalo. E sad, pitate se kako… Prag- Paw traveller Menjačnica je bila u samom centru grada u velikoj prometnoj ulici, na tabli je bilo istaknuto nula posto provizije i kurs zamene valute, ali… najsitnijim slovima koje ni soko ne bi uočio bio je dodatak da razmena po istaknutom kursu važi za iznose preko hiljadu eura. Kada smo shvatili da smo nasamareni, ča