Skip to main content

6 benefita života sa psom- Saveti iz prve šape

Napravite zdrave promene u životu, neka vašu svakodnevicu upotpuni krzneni prijatelj!

Paw traveller

Čivave Antigona & Miškin daju savete iz prve šape!

Vi dvonogi brzo živite i stvari prihvatate zdravo za gotovo, i možda je vreme da usvojite promene koje donosi zdrav život, jer to igra važnu ulogu u ublažavanju simptoma depresije, anksioznosti, stresa, i ostalih boljki savremenog doba.

Verujte nam, briga o kućnom ljubimcu vam može pomoći u tome da usmerite svoje vreme ka zdravijem načinu života.

#1. Za početak, u vaš život unosimo povećanje zdravih aktivnosti.

Izvodjenje psa u šetnju, planinarenje ili trčanje je zabavan i koristan način da uklopite zdravu, svakodnevnu vežbu u svoj raspored. Studije su pokazale da je veća verovatnoća da će vlasnici pasa ispuniti svoje dnevne potrebe za vežbanjem, a svakodnevno vežbanje je odlično i za krznene drugare.

#2. Podstičemo vas da se družite.

Druženje može pomoći u prevenciji bolesti i čak dodati koju godinu vašem životu, dok izolacija i usamljenost mogu izazvati simptome depresije. Briga o ljubimcu može pomoći da se osećate potrebnim i poželjnim, i da uklonite fokus sa svojih problema, posebno ako živite sami.

Većina vlasnika pasa i mačaka razgovara sa svojim kućnim ljubimcima, a neki ih čak koriste za rešavanje problema. I ništa nije bolje od toga kao kada vas, kad se vratite kući, dočeka mašući rep vašeg najboljeg prijatelja.

#3. Mi vam pomažemo da upoznate nove ljude.

Kućni ljubimci su odlično društvo za svoje vlasnike, i pomažu vam da započnete i održite nova prijateljstva. Vlasnici pasa u šetnjama ili u parkovima za pse često zastaju i razgovaraju jedni sa drugima, a takođe upoznaju nove ljude i u prodavnicama za kućne ljubimce, na izložbama ili časovima obuke.

#4. Mi smo pravi terapeuti i smanjujemo anksioznost.

Druženje sa životinjom može ponuditi utehu, pomoći u ublažavanju anksioznosti i izgraditi samopouzdanje za ljude koji su zabrinuti i ne umeju da se druže.

Pošto kućni ljubimci imaju tendenciju da žive u trenutku, ne brinu o onome što se dogodilo juče ili šta bi se moglo dogoditi sutra, oni vam mogu pomoći da postanete pažljiviji i da cenite radost sadašnjosti.

#5. Mi unosimo rutinu u vaš dan.

Mnogi kućni ljubimci, posebno psi, zahtevaju redovan raspored hranjenja i vežbanja. Dosledna rutina održava životinju uravnoteženom i mirnom, a može pomoći i vama. Jer bez obzira na vaše raspoloženje koje može biti depresivno, uznemireno ili pod stresom, dovoljan je jedan ljupko-tužan pogled vašeg krznenog prijatelja i moraćete da ustanete iz kreveta da biste ga nahranili, izveli u šetnju, ili vežbali sa njim.

#6. Mi se mazimo sa vama i smanjujemo stres.

Dodir i pokret su dva zdrava načina za brzo upravljanje stresom. Izvedite svog ljubimca u dugu relaksirajucu šetnju, i garantujemo vam da ćete se osećati bolje. Osim toga, maženje psa, mačke ili druge životinje može smanjiti krvni pritisak i pomoći vam da se brzo osećate smirenije a samim tim i manje stresno.

Pa, nadamo se da smo vas ubedili da ozbiljno razmotrite da u svoj život unesete promene koje donosi suživot sa ljubimcima. Svakako pre nego što se odlučite na taj korak pročitajte post Neka repić maše- Da li je PAS za vas?

Da na brzinu ispratite kako se nas dvoje provodimo sa našim dvonogim drugarima, zapratite Paw traveller i na INSTAGRAMU.

Comments

Popular posts from this blog

Argolida- poluostrvo koje odiše mirisom citrusa

Da je ovo poluostvo voće van svake sumnje bilo bi citrus...   Karatona- Paw traveller Argolida, to su nepregledni zasadi mandarina, pomorandži i limunova, bogato kulturno istorijsko nasledje i čisto more! Prethodna godina koja je bila stresna i nepredvidiva učinila je da se osećamo kao da smo zaglavljeni u nekom medjuprostoru, mehuru po kome se beznadežno vrtimo, pa je žudnja za drugačijim i uzbudljivim čini mi se bila izraženija nego inače. Otkrili smo koliko smo snalažljivi, na brzinu smo spakovali kofere i naše krznene drugare, i za svega tri dana   krenuli put Argolide i Lakonije gde smo proveli šesnaest dana za pamćenje. Nafplio- Paw traveller Prva nedelja je bila rezervisana za Asini , malo mestašce na Argolidi za čiji je izbor bila je presudna blizina Nafplija , gradića o kome smo čuli i čitali najlepše stvari. Možda smo mi očekivali previše od Argolide i samog Nafplija, pa je oduševljenje kada smo tamo stigli izostalo, i mi ga nismo baš senzacionalno doživeli. Da ne bude zab

Peloponez, duboki Mani- poluostrvo ratnika, kula i vijugavi put ka paklu

Eh taj Mani! To su kamene kule, ponosni Manioti i "kapija" koja vodi u Had... Južni Mani- Paw traveller Mani je poluostrvo na najjužnijem ćo š ku jugoisto č ne Evrope, a jedinstvena lepota, nestvarni pejzaži i bogata istorija čine ovu destinaciju nezaobilaznom za sve ljubitelje prave Grčke, i putnike koji tragaju za mestima neiskvarenim masovnim turizmom. Na prvi pogled grub ali istovremeno očaravajuć, sa kamenim kućama i kulama koje više liče na omanja utvrdjenja, crkvama i skrivenim uvalama koje nisu vredne samo putopisa jer se Mani ne opisuje, Mani mora da se oseti i doživi . Duboki Mani- jedan od najizolovanijih regiona Južni Mani- Paw traveller Duboki Mani je dugo bio jedan od najizolovanijih regiona u Grčkoj, i ovde ćete pronaći nestvarna i magična mesta kao što s u Areopoli , Gerolimenas , Vathia , Porto Kagio i Marmari , ali i najjužniji deo Balkanskog poluostrva Rt Matapan koji razdvaja Mesinijski zaliv na zapadu od Lakonijskog na istoku. Upravo na ovom  mestu se n

Gitio, poetika Peloponeza u pastelnim tonovima

Gitio- Paw traveller Pastelne kućice kao pobodene   u brdo Koumaros, ljubavni skandal zbog kojeg je izbio Trojanski rat, prekrasne plaže na kojima utočište pronalaze kornjače Caretta Caretta, sjajna hrana i još bolja vina... Sve je to Gitio! Peloponez je savršenstvo prirode i njegova naselja su zadžala onaj poseban, prirodan i skoro pa dosadan mediteranski šmek. A njegov deo Mani, prekriven slikovitim selima i nekim od najlepših plaža Mediterana, je zaista nešto nesvakida š nje. Gitio je mali lučki gradić  sakriven u ovom regionu, ali i najveći grad na Maniju, a u drevna vremena bio je glavna luka Sparte. Gitio- Paw traveller Ovaj gradić, koji još uvek nije preterano posećen od strane turista, savršeno je mesto ukoliko želite da doživite  pravi grčki život i svakodnevicu . Prvo što ćete videti kada dodjete ovde je dugačko šetalište duž koga su amfiteatralno načičkane kuće u pastelnim bojama, barovi, taverne i prodavnice... Pa, ukoliko želite, možete odmah prionuti na degustaciju lokal