Skip to main content

Automobilom na putovanje sa psom? Da, obavezno!

Ako ste vi jednostavno od onih dvonogih koji ne mogu da ostave svog ljupkog čupavog prijatelja kada krenu na neko sledeće putovanje, nas dvoje- čivave Antigona i Miškin ćemo vam pomoći da svog psa zadržite srećnim i zdravim na putu.

Velika plaža- Paw traveller

Za početak da se zna da mi doprinosimo vašem duševnom miru i sveukupnoj sreći pa zaista ne vidimo smisao da izgubite deo onog zen osećaja ako vaš krzneni drugar ne može da vas prati i u avanturama koje donose putovanja.

Nas dvoje putujemo automobilom i na putovanjima često predjemo i više hiljada kilometara pa se smatramo dovoljno iskusnima da dajemo savete na ovu temu!

Velika plaža- Paw traveller
Mi smo mali i ovo se ne odnosi na nas dvoje jer su nam prozori nedostižni, ali... držite glavu i šape unutra!

Naši drugari psi uživaju kada im glava viri kroz prozor, ali to baš i nije preporučljivo jer može prouzrokovati infekciju ušiju ili izložiti virkavog putnika prehladi, pa će onda umesto uživanja na plaži juriti veterinarske stanice i danima odlaziti po terapiju.

Ako prvi put idete negde dalje i ukoliko nije navikao na vožnju, svog najboljeg druga pripremite tako što ćete najpre preduzeti nekoliko kraćih putovanja i postepeno produžavati vreme u automobilu kako bi se prilagodio i za duže avanture.

Najbolje je da svog drugara nahranite nekoliko sati pre puta umesto da mu dajete hranu u vožnji. Patosnice vašeg automobila će vam biti zahvalne!... Ali ne zaboravite da nikako ne smemo biti žedni i obavezno je da nam voda bude dostupna.

Velika plaža- Paw traveller

Ako prelazite državne granice obavezno spakujte pasoš i potvrdu o vakcinacijama. Verovatno vas niko ništa neće pitati ali nikada ne znate kada će vam zatrebati.

Ukoliko napuštate automobil ne ostavljajte vašeg najboljeg drugara jer kada je toplo vreme temperatura u vašem automobilu može drastično da skoči u roku od samo par minuta.

Delimično spuštanje prozora ima malo uticaja na temperaturu pa je bolje da ukoliko baš morate nešto da obavite to uradite na brzinu, i zamolite nekoga da vašem drugu tih par minuta napravi društvo.

Imajte na umu da nije nužno da će vaš najbolji drugar biti dobrodošao u hotelu koji ste rezervisali bez obzira što je menadžment dobronamerno označio hotel kao pet friendly. Obavezno uradite istraživanje pre putovanja i dogovorite sa hotelom sve unapred napominjući rasu i kilažu vašeg krznenog prijatelja jer se me desiti da postoje ograničenja.

Ukoliko je moguće izaberite sobu u prizemlju jer noktići na šapama mogu da naprave buku na spratu i uznemire donji komšiluk, a da ne spominjemo buku koju vaš drug može praviti zbog ranih jutarnjih potreba. U svakom slučaju soba u prizemlju ili sa direktnim ulazom bi bila idealna.

U vezi boravka i ponašanja u samom smeštaju pisali smo u postu Odgovoran gost- Da li vaš PAS može da vas preporuči? , a da li je skupo putovati sa nama saznaćete OVDE . 

Zapratite Paw traveller i na INSTAGRAMU.



 


Comments

Popular posts from this blog

Ukusi sa putovanja- Barske štufade, zalogaji za pamćenje

Barske štufade- Spičanski specialitet koji pomera granice Gornji Sustaš-Paw traveller Imali smo privilegiju da prilikom posete Gornjem Sustašu, malom mestu poviše Bara, isprobamo fenomenalne barske štufade, tradicionalni specialitet Spičanskog kraja koji je po receptu svoje svekrve za krsnu slavu pripremila gospodja Zorica Vulezić i počastila nas.   Zorica i njen suprug Slavko bili su naši preljubazni domaćini u  Holiday Home Vulezić  u kome smo proveli sedam dana, i koji su nam na mnogo načina ulepšali boravak. Barske štufade- Paw traveller Iako se može napisati novela o ljubaznosti porodice Vulezić, ipak se vraćamo temi ukusi sa putovanja i fantastičnim štufadama! Barske štufade su jelo koje pomera granice u pripremi junećeg mesa iako se prave od sasvim jednostavnih sastojaka: junećeg mesa, kurkume, vegete, ruzmarina, bibera... začine svakako možete prilagoditi svom ukusu. Bez mnogo filozofije ali sa puno strpljenja i ljubavi prema hrani možete i sami pripremiti ovo jelo koje je a

FRAGOSIKA- neobična bodljikava poslastica

Fragosika, kaktus ili voće? Voće na kaktusu! Fragosika U marketima u inostranstvu a odskora i kod nas se može kupiti fragosika, vrsta kaktusa poreklom iz Meksika ali široko rasprostranjena i po Mediteranu. Ne znam da li je ova neobična voćka najpopularniji letnji plod u nekim zemljama, ali obzirom na njene blagodeti trebali biste je bar probati jer  leči dijabetes, snižava holesterol, a pored ovoga je i odličan izvor kalcijuma, kalijuma, vitamina C i magnezijuma. Prvi put sam je probala kada sam bila dete, a jedna od mojih omiljenih tetaka- Olga, mi je narodskim jezikom rekla da se zove "svekrvin jezik"... E sad, da li je moja tetka imala neku zlu karakondžulu od svekrve sa opako bodljikavim jezikom pa je ovoj neobičnoj biljci samostalno i maštovito dala to ime ili se to u narodu u odredjenim delovima Crne Gore zaista tako zove, ne bih znala pouzdano da kažem. Paw traveller Bilo kako bilo nakon više od tri decenije nabasala sam na fragosiku u jednom lokalnom marketu na Lefka

Egejska tajna - ostrvo Skiros - prvi deo

Osamljeno i netaknuto ostrvo lepih plaža, praistorijskih lokaliteta, i dom retke vrste konja. To je Skiros! Ako tražite lepe peščane plaže, tople i gostoljubive ljude, pejzaže sa izolovanim kapelicama i sve to van utabanih staza, onda pretvorite svoje putovanje u životno iskustvo i posetite Skiros!  Hora Skiros- Paw traveller Skiros je malo ostrvo usred Egejskog mora blagosloveno lepotom svog pejzaža i ljubaznošću svojih ljudi, a mitološki zabeleženo kao mesto odakle je Ahil isplovio za Troju, ali i kao mesto Tezejevog stradanja. Od njega vas deli nešto manje od dva sata vožnje trajektom "Ahilej" koji je u vlasništvu stanovnika Skirosa, od mesta Kimi na ostrvu Evija do Linarije- luke na Skirosu. Dok napuštate trajekt “Ahilej” , otkrićete da je Linarija prelepa ,mala egejska luka sa pregršt taverni i smeštaja za izdavanje, zaklonjena šumovitim brdima iznad koje se uzdiže crkva Svetog Nikole. Pouria, Skiros- Paw traveller To je glavna luka ostrva smeštena i ušuškana u ovaj