Skip to main content

Da li je skupo putovati sa psom?


Da li je skupo putovati sa psom, i šta još imati na umu prilikom planiranja putovanja sa krznenim drugarom

Paw traveller
Putovati sa psom ne mora nužno biti skuplje nego kada putujete sami, ali to će dobrim delom biti i zbog izbora koje ćete donositi tokom odmora sa vašim najboljim dlakavim drugarom.

Dakle, ukoliko planirate da putujete sa svojim krznenim prijateljem potragu za smeštajem pokrenite pravovremeno i izbegavajte izbor hotela sa visokim naknadama za kućne ljubimce.
Na prvom mestu ne pretpostavljajte i uvek pitajte da li je smeštaj pet friendly ili ne, i da li se dodatno naplaćuje. Jedan email ili poziv telefonom će vam uštedeti vreme i smanjiti mogućnost nesporazuma i frustracije. Iako sve više ljudi svoj život deli sa kućnim ljubimcem veliki broj smeštaja nije pet friendly, mnogi naplaćuju odredjene naknade, ali ima i onih koji su potpuno besplatni.

Paw traveller
Ako idete negde blizu možete ići automobilom ili vozom, a kada su u pitanju dalje destinacije na koje morate putovati avionom birajte jeftine avio kompanije poput Eurowingsa, Pegasusa, Vuelinga, Norvegiana…
Putovanje avionom je veoma praktično i jednostavno ukoliko je vaš ljubimac mali i može da ide u kabinu, ali uvek proverite raspoloživost na letu.
Različite kompanije imaju različite procedure za ljubimce i treba pozvati korisnički centar za upit i rezervaciju.

Kada planirate putovanje sa psom imajte na umu da ljubimci, bez obzira na veličinu, uglavnom nisu dobrodošli u muzejima, manastirima, katedralama i ostalim turističkim atrakcijama. Pa ukoliko planirate da obilazite znamenitosti uvek pitajte izdavaoce smeštaja da li je dozvoljeno da pas ostane u sobi, ili radije birajte da uživate na otvorenom sa svojim psom besplatno, umesto u skupim galerijama gde ljubimci nisu dobrodošli.

Paw traveller
Uvek je sjajno ako možete unapred da saznate da li je neka atrakcija pet friendly ili ne tako da možete da napravite odredjene planove, ali budite spremni i da planirate u hodu. Ponekad informacije mogu biti i netačne, ili se može dogoditi da su se pravila izmenila.

Kada pravite plan obilaska na svom putovanju pokušajte da saznate da li su lokaliteti i atrakcije koje planirate da posetite pogodni za pse. Dosta informacija ćete pronaći na sajtovima samih lokaliteta, za neke ćete morati da posetite forume i saznate iz komentara, a za neke nećete imati pojma šta da očekujete dok se ne pojavite na licu mesta.

Paw traveller
Kada su u pitanju obilasci koji traju kraće a ide vas dvoje, druga osoba može ostati napolju sa psom. Primera radi, mi smo tako uradili prilikom posete ledenoj pećini, jedan od nas je ušao dok je drugi ostao sa psima napolju na čamcu.

Ukoliko su u pitanju obilasci koji nisu prilagodjeni psima a koji traju po nekoliko sati, onda se potrudite da nadjete smeštaj čija su pravila takva da je  dozvoljeno da pas ostane u sobi. Pre nego što isplanirate da ovo uradite i pre rezervacije uvek kontaktirajte smeštaj ili pročitajte njihov pravilnik. Takodje možete proveriti i dog sitter varijantu za grad u kome ste smešteni. Postoje mnogi sajtovi koji nude ovu vrstu usluge uz malu nadoknadu.

Sada kada znate da uz malo više planiranja društvo vašeg psa na putovanju ne mora koštati puno novca, na sledeće putovanje povedite svog ljubimca, zašto da ne?


Comments

Popular posts from this blog

Ukusi sa putovanja- Barske štufade, zalogaji za pamćenje

Barske štufade- Spičanski specialitet koji pomera granice Gornji Sustaš-Paw traveller Imali smo privilegiju da prilikom posete Gornjem Sustašu, malom mestu poviše Bara, isprobamo fenomenalne barske štufade, tradicionalni specialitet Spičanskog kraja koji je po receptu svoje svekrve za krsnu slavu pripremila gospodja Zorica Vulezić i počastila nas.   Zorica i njen suprug Slavko bili su naši preljubazni domaćini u  Holiday Home Vulezić  u kome smo proveli sedam dana, i koji su nam na mnogo načina ulepšali boravak. Barske štufade- Paw traveller Iako se može napisati novela o ljubaznosti porodice Vulezić, ipak se vraćamo temi ukusi sa putovanja i fantastičnim štufadama! Barske štufade su jelo koje pomera granice u pripremi junećeg mesa iako se prave od sasvim jednostavnih sastojaka: junećeg mesa, kurkume, vegete, ruzmarina, bibera... začine svakako možete prilagoditi svom ukusu. Bez mnogo filozofije ali sa puno strpljenja i ljubavi prema hrani možete i sami pripremiti ovo jelo koje je a

FRAGOSIKA- neobična bodljikava poslastica

Fragosika, kaktus ili voće? Voće na kaktusu! Fragosika U marketima u inostranstvu a odskora i kod nas se može kupiti fragosika, vrsta kaktusa poreklom iz Meksika ali široko rasprostranjena i po Mediteranu. Ne znam da li je ova neobična voćka najpopularniji letnji plod u nekim zemljama, ali obzirom na njene blagodeti trebali biste je bar probati jer  leči dijabetes, snižava holesterol, a pored ovoga je i odličan izvor kalcijuma, kalijuma, vitamina C i magnezijuma. Prvi put sam je probala kada sam bila dete, a jedna od mojih omiljenih tetaka- Olga, mi je narodskim jezikom rekla da se zove "svekrvin jezik"... E sad, da li je moja tetka imala neku zlu karakondžulu od svekrve sa opako bodljikavim jezikom pa je ovoj neobičnoj biljci samostalno i maštovito dala to ime ili se to u narodu u odredjenim delovima Crne Gore zaista tako zove, ne bih znala pouzdano da kažem. Paw traveller Bilo kako bilo nakon više od tri decenije nabasala sam na fragosiku u jednom lokalnom marketu na Lefka

Egejska tajna - ostrvo Skiros - prvi deo

Osamljeno i netaknuto ostrvo lepih plaža, praistorijskih lokaliteta, i dom retke vrste konja. To je Skiros! Ako tražite lepe peščane plaže, tople i gostoljubive ljude, pejzaže sa izolovanim kapelicama i sve to van utabanih staza, onda pretvorite svoje putovanje u životno iskustvo i posetite Skiros!  Hora Skiros- Paw traveller Skiros je malo ostrvo usred Egejskog mora blagosloveno lepotom svog pejzaža i ljubaznošću svojih ljudi, a mitološki zabeleženo kao mesto odakle je Ahil isplovio za Troju, ali i kao mesto Tezejevog stradanja. Od njega vas deli nešto manje od dva sata vožnje trajektom "Ahilej" koji je u vlasništvu stanovnika Skirosa, od mesta Kimi na ostrvu Evija do Linarije- luke na Skirosu. Dok napuštate trajekt “Ahilej” , otkrićete da je Linarija prelepa ,mala egejska luka sa pregršt taverni i smeštaja za izdavanje, zaklonjena šumovitim brdima iznad koje se uzdiže crkva Svetog Nikole. Pouria, Skiros- Paw traveller To je glavna luka ostrva smeštena i ušuškana u ovaj