Skip to main content

Čivava Miškin priča- kako sam se ugojio i kako sam smršao 450 grama

Hej, opet ja, Miškin- Paw traveller, čivava, voljeni ljubimac, avanturista!

Miškin- Paw traveller- young days
Evo, i dan danas se mučim sa kilažom, ali ide na bolje.

Imao sam 3200 grama, a danas posle nekoliko meseci 2750 grama, srećan sam zbog toga i mnogo se bolje osećam.

Ali, pitate se vi,  kako je sve počelo?

Još od malih nogu previše sam jeo. Šta ću, proždrljiv sam, a moji vlasnici su hteli da njihov mezimac pojede ono što izgleda kao dobra količina hrane. Ne ljutim se na njih, a i uživao sam brate kao beg.


Dremka umesto šetnje
Mogu reći da nisam baš ni mnogo vežbao... Dugo sam se zanosio da je dobra dremka poželjnija od malo trčanja.

Teško je bilo naći dobru ravnotežu izmedju onog sto sam voleo smazati i kako da te kalorije potrošim.

Dvonogi su baš bili carevi u svakom smislu i dozvoljavali su mi i da jedem sa njihovog tanjira, što, ispostavilo se kasnije nije bilo dobro jer ta ljudska hrana ima previše kalorija i masti.
Ali, AV, ukusna je za medalju!

Najviše sam voleo kad im dodju u posetu dvonogi u čoporu, pa ja cupkam okolo dok se oni prepuštaju mojim šarmantnim psećkim pogledima… Eee, to su bili dani! Ma prava gozba, pršutica ovde, sir onde, pa padne i neka grickalica, po koji kikiriki i "prima" štapići…

I eto, uglavnom to je bilo dovoljno da se prekomerno ugojim.

E, a onda su počeli da mi pričaju da moram da smršam jer nije dobro za moje zdravlje da budem debeljuca. Kao fol, da treba više da šetam i povedem računa o ishrani.

Posuda za sporo hranjenje
Kupili su i neku groznu posudu- tanjir samo za mene. Najpre sam bio uzbudjen i oduševljen jer Antigona nije dobila poklon, bio je samo za mene- moj i samo mojjj!

Ali oduševljenje je brzo splasnulo. Tu mi posluže jelo, ali ne mogu da ga smažem za tri sekunde i odmah tražim repete koristeći moj, već uvežbani šarmantni psećki pogled kao što je to bilo ranije, već polako jedem i to traje.
Imao sam običaj i da kad pojedem svoje odem do Antigone, odgurnem je glavom i smažem i njeno. Ona je oduvek glumila gospodjicu i uvek grickala polako da slučajno ne umasti brk.

Dragi moji debeljuškasti, krzneni drugari, pretpostavljam da nam je priča svima manje-više slična… Evo šta još osim posude treba da primenite kako biste se doveli u top formu.

1.Isključite grickalice. Ne morate nužno da smanjite drastično količinu hrane ako promena ima veze sa kvalitetom. Eto, ja na primer smažem krišku jabuke ili šargarepe i to mi stvarno koristi.


Miškin- Paw traveller
2.Dodajte malo povrća u obroke. Ovo je odličan način da količinu hrane učinite manje kaloričnom.

3.Postepeno povećajte aktivnosti. Nije za očekivanje da uljuljkani kućni pas iznenada ide dva puta napolje u duge šetnje.
Psi moji dragi, pa to je nerealno! Dodajte po par minuta više svake nedelje na onu rutinu na koju ste navikli i to će vam biti dovoljno za početak.

Nadam se da sam vam malo pomogao i dao volje da probate da izgubite na težini. Moj cilj je 2600 grama i znam da ću ga dostići u narednih par meseci.

Sigurnim šapama idem napred u nove avanture i dug i zdrav život.

Pročitajte i post Av, av, to putovanje- šapa ruci nismo Turci.

Zapratite Paw traveller i na INSTAGRAMU.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ukusi sa putovanja- Barske štufade, zalogaji za pamćenje

Barske štufade- Spičanski specijalitet koji pomera granice Gornji Sustaš-Paw traveller Imali smo privilegiju da prilikom posete Gornjem Sustašu, malom mestu poviše Bara, isprobamo fenomenalne barske štufade, tradicionalni specialitet Spičanskog kraja koji je po receptu svoje svekrve za krsnu slavu pripremila gospodja Zorica Vulezić i počastila nas.   Zorica i njen suprug Slavko bili su naši preljubazni domaćini u  Holiday Home Vulezić  u kome smo proveli sedam dana, i koji su nam na mnogo načina ulepšali boravak. Barske štufade- Paw traveller Iako se može napisati novela o ljubaznosti porodice Vulezić, ipak se vraćamo temi ukusi sa putovanja i fantastičnim štufadama! Barske štufade su jelo koje pomera granice u pripremi junećeg mesa iako se prave od sasvim jednostavnih sastojaka: junećeg mesa, kurkume, vegete, ruzmarina, bibera... začine svakako možete prilagoditi svom ukusu. Bez mnogo filozofije ali sa puno strpljenja i ljubavi prema hrani možete i sami pripremit...

Prag- šta videti i obići za jedan dan?

Prag- Paw traveller Prag- prelep, bajkovit, sa veličanstvenom arhitekturom, fenomenalnim skulpturama, kaldrmom, neverovatnim kulama, crkvenim zidinama… sve ovo zajedno čini da ovaj raskošni grad nikoga ne ostavi ravnodušnim. Jedini negativan utisak koji smo poneli iz Praga su menjačnice, i baš zato što je jedini od njega i počinjemo ovaj post. Prvo što ce vam zatrebati kada stignete u Prag je upravo menjačnica, a ako ste mislili da ćete novac ovde promeniti kao bilo gde u svetu, grdno se varate! Mi smo se opekli odmah po dolasku u Prag razmenivši sto eura za koje smo dobili dvadesetak eura manje nego što je trebalo. E sad, pitate se kako… Prag- Paw traveller Menjačnica je bila u samom centru grada u velikoj prometnoj ulici, na tabli je bilo istaknuto nula posto provizije i kurs zamene valute, ali… najsitnijim slovima koje ni soko ne bi uočio bio je dodatak da razmena po istaknutom kursu važi za iznose preko hiljadu eura. Kada smo shvatili da smo nasamareni, ča...

Jamas!- Ukusi Grčke- RECINA

Recina- grčko vino koje ima dugu tradiciju i koje se uglavnom proizvodi od Savatiana, ne mnogo poznate sorte vinove loze koju karakteriše izuzetno visok procenat šećera u zrnu. Paw traveller Recina je vino koje su ljudi pili još u antičkim vremenima, a kako nisu imali metode hladjenja koristili su smolu za zaptivanje amfora u kojima su držali vino što je rezultovalo autentičan i neobičan ukus ovog pića. Iako Grčka danas proizvodi uzbudljiva vina od groždja Asirtika, Ksinomavra i drugih vinskih sorti, širom centralne Grčke i dalje ima uzgajivača sa velikim vinogradima Savatiana i tržištem za recinu koja se od nje proizvodi. Recina- Paw traveller Ovo vino je karakteristično po tome što se proizvodi uz dodavanje smole bora tokom fermentacije koja mu daje jak i specifičan miris i ukus. Recina vino nije skupo i vredi ga probati, naročito jer je retko na našim prostorima, ali n ema garancije da će vam se ukus svideti čak i ukoliko ste ljubitelj ovakvih stvari jer zbog borove smole ostavlja u...