Skip to main content

8 povoljnih smeštaja na omiljenim destinacijama u Grčkoj

Paw traveller
Putovanja u sopstvenoj režiji za nekoga mogu biti gnjavaža a za nekoga izazov i uživanje.
Mi već godinama putujemo tako što samostalno pronalazimo smeštaj, postavljamo pitanja direktno izdavaocima smeštaja i dogovaramo cene.

Na ovaj korak smo se davno odlučili prvenstveno da bismo pronašli baš ono što nam treba, a i zbog činjenice da Paw traveller grupu čine i dva četvoronošca, koje ne uvek ali često vodimo sa sobom.
Ukoliko i vi sa sobom vodite svog krznenog prijatelja pročitajte i post PAS i putovanje- Šapice na zasluženom godišnjem odmoru.
U ovoj potrazi za idealnim smeštajem koji će zadovoljiti istančan ukus vašeg dlakavog saputnika može vam od koristi biti i link Pet friendly map of Greece.

U ovom postu vam predstavljamo povoljne smeštaje sa linkovima u kojima smo boravili i bili zadovoljni odnosom cena- kvalitet.

Slike i opisi smeštaja na sajtovima koje možete videti klikom na linkove, verno prikazuju ponudjene jedinice, a nekima smo bili još više oduševljeni uživo. 

Paw traveller- Tasos
1. Sunset studios- Tasos
Veoma lepo pozicionirani apartmani na uzvišenju iznad plaže Tripiti.
Prednost ovog smeštaja je njegova udaljenost od grada, galame i buke, a opet su blizu plaže. Apartman je solidno opremljen sa minijaturnom kuhinjom za pripremu hrane.
Apartmani imaju lepe terase sa predivnim pogledom na more, a dvorište je opremljeno baštenskim nameštajem sa lepo održavanim bazenom.
Smeštaj je za svaku preporuku u odnosu cena- kvalitet. 

     2. Green Paradise- Halkidiki- Nea Moudania
Mali raj pored mora okružen maslinama, cvećem i stablima raznog voća.
Idealno mesto za odmor na odličnoj lokaciji na pešačkoj udaljenosti od velike peščane plaže Dionisiou. Sve pohvale za ljubazne domaćine koji su vam uvek na raspolaganju spremni da vam daju sve potrebne informacije i vaš boravak učine što prijatnijim.


Paw traveller- Halkidiki- Nea Moudania
Odličan smeštaj u odnosu cena- kvalitet. Apartmani su veoma uredni i čisti sa malim terasama sa kojih puca pogled na more.
Apartmani imaju male zidne sefove što je odličan dodatak.
Ispred i iza apartmana je prelepo veliko dvorište sa raznim drangulijama za najmladje ali i za za odrasle. Pored igrački za decu tu su i dva roštilja, dva letnjikovca sa stolovima i klupama gde možete ručati ili igrati društvene igre, letnja kuhinja sa frižiderom i sudoperom.
Postoji i parking gde možete ostaviti svoj automobil.
Više o ovoj destinaciji pročitajte OVDE .

Paw traveller- Pilion
3. Leonidas bungalows- Pilion
Odlična lokacija za avanturiste i ljubitelje etno turizma koji vole boravak u prirodnom okruženju.
Ukoliko tražite mesto da se dobro odmorite, naspavate i iskupate u prelepoj čistoj vodi ova lokacija i ovaj smeštaj su idealno mesto za vas. Smeštaj je odličan, prostran, potpuno opremljen za samostalan boravak.
Vlasnici imaju restoran u centru sela gde možete jesti lepo spremljenu tradicionalnu hranu po više nego razumnim cenama.
Do plaže Potistika se autom stiže jednostavno i plaža je jedna od najlepših na celom Pilionu. 
Više o Pilionu pročitajte OVDE .

4. Studios Fraxi- Lefkada
Studiji su mali, čisti, sa terasama sa pogledom na more ili sa izlazom u baštu. Smeštaj nije ekskluzivan ali je udoban i opremljen svime što vam treba, i dobra je baza za obilazak ostrva.
Na pešackoj udaljenosti je i mala plaža. Domaćini su jako ljubazni i odgovoriće na sva vaša pitanja i zahteve. 

Paw traveller- Lefkada
5. Vila Timoklia- Lefkada
Ovaj kompleks vodi ljubazna, predusretljiva i prijateljski raspoložena porodica.
Vila Timoklia se nalazi u mirnom okruženju i ima prelep pogled na more. Apartman u kome smo mi boravili je kvalitetno opremljen, a gospodja Timoklia i njena porodica su fantastični domaćini koji su se potrudili da nam na svaki način pruže svu udobnost i učine da se osećamo kao kod kuće.
Više o svim nijansama tirkizne Lefkade pročitajte OVDE .

     6. Sea view country home- Mesinija- Peloponez
Proveli smo divne dane u ovoj kući smeštenoj usred zasada maslina. Ovo je odlično mesto za ljubitelje prirode i agroturizma i odlična polazna tačka za obilazak predivne Mesinije na Peloponezu.
Fotini i Bob su sjajni domaćini koji će učiniti sve da se njihovi gosti osećaju kao kod kuće.


Paw traveller- Peloponez
Sama kuća je mala i jednostavna, potpuno opremljena za samostalan boravak, sa divnom verandom sa koje puca pogled na Mesinijski zaliv.

Boravak ovde je pravo uživanje za sva čula.
Ovaj smeštaj preporučujem svima onima koji žele da se prepuste slow life načinu života i uživaju u mirnom ali aktivnom odmoru.
Na oko petnaestak minuta hoda nalazi se velika pešcana plaža. 
Više o čarobnoj  Mesiniji pročitajte OVDE .

Paw traveller- Sitonija
7. Studios Filaktos - Porto Coufo- Sitonija
Simpatičan mali porodični hotel na samoj obali mora. Studiji su opremljeni za samostalan boravak sa terasama sa pogledom na zaliv Porto Coufo.
Prekrasna lokacija u prekrasnom zalivu, mirno mesto  za pravi odmor i opuštanje. Smeštaj je čist i uredan, sa malom kuhinjom i kupatilom.
Odmah pored hotela se nalazi i restoran koji pripada istim vlasnicima. 


Paw traveller- Kalambaka- Meteori
8. Sofia rooms- Kalambaka- Meteori
Domaćini su izuzetno ljubazni, soba čista, solidno opremljena, a dvorište lepo uredjeno sa baštenskim nameštajem.
Smeštaj je pored glavnog puta i izuzetno jednostavan za nalaženje. U neposrednoj blizini smeštaja se nalazi “Lidl” gde možete kupiti sve što vam je potrebno.
Od ovog smeštaja možete prošetati do centra Kalambake gde ćete pronaći kafiće, restorane, fast food-ove, razne prodavnice i suvenirnice.
Odlično mesto za dan-dva koliko vam je i dovoljno da obidjete lokalitet Meteori.

Sva ova mesta koja smo posetili i naši domaćini u svakom od njih su nam ostali u lepom sećanju, i sa svih ovih putovanja smo otišli kući sa osećajem da smo stekli nove prijatelje u Grčkoj. Zato ih rado i preporučujemo!  

 Zapratite Paw traveller i na INSTAGRAMU.




Comments

Popular posts from this blog

Ukusi sa putovanja- Barske štufade, zalogaji za pamćenje

Barske štufade- Spičanski specialitet koji pomera granice Gornji Sustaš-Paw traveller Imali smo privilegiju da prilikom posete Gornjem Sustašu, malom mestu poviše Bara, isprobamo fenomenalne barske štufade, tradicionalni specialitet Spičanskog kraja koji je po receptu svoje svekrve za krsnu slavu pripremila gospodja Zorica Vulezić i počastila nas.   Zorica i njen suprug Slavko bili su naši preljubazni domaćini u  Holiday Home Vulezić  u kome smo proveli sedam dana, i koji su nam na mnogo načina ulepšali boravak. Barske štufade- Paw traveller Iako se može napisati novela o ljubaznosti porodice Vulezić, ipak se vraćamo temi ukusi sa putovanja i fantastičnim štufadama! Barske štufade su jelo koje pomera granice u pripremi junećeg mesa iako se prave od sasvim jednostavnih sastojaka: junećeg mesa, kurkume, vegete, ruzmarina, bibera... začine svakako možete prilagoditi svom ukusu. Bez mnogo filozofije ali sa puno strpljenja i ljubavi prema hrani možete i sami pripremiti ovo jelo koje je a

FRAGOSIKA- neobična bodljikava poslastica

Fragosika, kaktus ili voće? Voće na kaktusu! Fragosika U marketima u inostranstvu a odskora i kod nas se može kupiti fragosika, vrsta kaktusa poreklom iz Meksika ali široko rasprostranjena i po Mediteranu. Ne znam da li je ova neobična voćka najpopularniji letnji plod u nekim zemljama, ali obzirom na njene blagodeti trebali biste je bar probati jer  leči dijabetes, snižava holesterol, a pored ovoga je i odličan izvor kalcijuma, kalijuma, vitamina C i magnezijuma. Prvi put sam je probala kada sam bila dete, a jedna od mojih omiljenih tetaka- Olga, mi je narodskim jezikom rekla da se zove "svekrvin jezik"... E sad, da li je moja tetka imala neku zlu karakondžulu od svekrve sa opako bodljikavim jezikom pa je ovoj neobičnoj biljci samostalno i maštovito dala to ime ili se to u narodu u odredjenim delovima Crne Gore zaista tako zove, ne bih znala pouzdano da kažem. Paw traveller Bilo kako bilo nakon više od tri decenije nabasala sam na fragosiku u jednom lokalnom marketu na Lefka

Egejska tajna - ostrvo Skiros - prvi deo

Osamljeno i netaknuto ostrvo lepih plaža, praistorijskih lokaliteta, i dom retke vrste konja. To je Skiros! Ako tražite lepe peščane plaže, tople i gostoljubive ljude, pejzaže sa izolovanim kapelicama i sve to van utabanih staza, onda pretvorite svoje putovanje u životno iskustvo i posetite Skiros!  Hora Skiros- Paw traveller Skiros je malo ostrvo usred Egejskog mora blagosloveno lepotom svog pejzaža i ljubaznošću svojih ljudi, a mitološki zabeleženo kao mesto odakle je Ahil isplovio za Troju, ali i kao mesto Tezejevog stradanja. Od njega vas deli nešto manje od dva sata vožnje trajektom "Ahilej" koji je u vlasništvu stanovnika Skirosa, od mesta Kimi na ostrvu Evija do Linarije- luke na Skirosu. Dok napuštate trajekt “Ahilej” , otkrićete da je Linarija prelepa ,mala egejska luka sa pregršt taverni i smeštaja za izdavanje, zaklonjena šumovitim brdima iznad koje se uzdiže crkva Svetog Nikole. Pouria, Skiros- Paw traveller To je glavna luka ostrva smeštena i ušuškana u ovaj